Blogg
Nordre gate til web

Tre inn på Løkka!

Nå skal vi gjøre Grünerløkka litt grønnere, med et boligprosjekt i Nordre gate. Her snakker vi om energiklasse A, geobrønner, grønt tak og massivtre. Bygget får et skjermet og sosialt bakgårdsområde med bed og gressfelt. De 40 leilighetene i Nordre gate 20-22 får bærekonstruksjon i massivtre i stedet for den tradisjonelle betongen. På taket får beboerne en stor felles takterrasse med planter, trær og plass til meget kortreiste grønnsaker. Bygget er tegnet av Alliance arkitekter, og de 40 leilighetene er forventet ferdigstilt i løpet av 2019.

Les mer og meld din interesse for prosjektet på www.nordregate.no.

 

Skippergata 22 - Smaken av Oslo

Ny kafe i Skippergata

Har du besøkt Skippergata 22, det nye kafe/coworking/lounge-stedet som ligger i første etasje på OHOI? Et godt bevis på hva som kan skapes i midlertidige lokaler, og som er med på å løfte gater og områder under transformasjon i Oslo.

Les «Smaken av Oslo» sin anmeldelse av kafeen her.

Bildet er lånt av Smaken av Oslo.

sondre-kvartal-vulkangata

Folk i sentrum

Plan og bygningsetaten inviterte på mandag til workshop om «Bymessighet», og mye av det som ble diskutert handlet om at urbanitet er summen av hvordan mennesker og bygninger virker sammen. Et ønske om å sette folk i sentrum som vi hilser hjertelig velkommen!

Og dette med folk i sentrum kan leses på to måter. En ting er jo at byen er til for mennesker og at menneskelige hensyn alltid kommer først. Men det finnes også en annen og enda mer konkret tolkning, nemlig at Oslo sentrum blir bedre desto flere som bor der. Og at det som skal til for å løfte Kvadraturen, området rundt Schweigaards gate eller Vika, ganske enkelt er flere boliger.

Vi er glade for at samlet fagmiljø ønsker seg en bedre og tettere by. Og minner om at disse kvalitetene også må komme den historiske indre byen til gode, gjennom kompakt og bærekraftig boligutvikling som, ja nettopp, plasserer folk i sentrum.

Vøyensvingen 10

Vøyensvingen 10 blir åpent hus

Lørdag 24. september åpner Infill-bygget, Vøyensvingen 10, dørene for besøkende. Boligbygget ligger på en høyde i Iladalen og er tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter. Bygget ligger inntil gavlen på en uavsluttet bygårdrekke og danner en komplettering av kvartalet i krysset Vøyensvingen og Claus Riis gate. Her er det 12 leiligheter fordelt på 7 etasjer. På taket er det en eksklusiv hage til felles disposisjon for alle beboere.

Bygget er åpent for besøkende fra kl. 12.00 til 16.00. Arkitekt vil være tilstede. Velkommen!

Les mer om Oslo Åpne Hus på http://www.openhouseoslo.org.

Illustrasjon av Pilestredet 77

Fineste boligtomta i by’n?

Der Majorstua møter Fagerborg, og Bislet møter Marienlyst. Stensparken som nærmeste nabo i øst, Fagerborg kirke og Norabakken. Her skal Aspelin Ramm bygge 62 nye leiligheter, fordelt på 3 frittstående bygg. Til denne fine tomten har vi tatt med oss erfaringene fra Parkveien 5, Dælenggata 36, Vulkan og Tjuvholmen. I skarp konkurranse med fire av byens beste arkitektkontorer vant Reiulf Ramstad Arkitekter konkurransen om å få tegne de tre byggene som skal erstatte dagens bebyggelse i Pilestredet 77-79.

Gå inn på www.pilestredet77.no for mer informasjon.

 

Monster 2

Aspelin Ramm prisen 2016

Er du masterstudent i eiendomsutvikling, arkitektur, landskapsarkitektur eller planlegging? Nå kan du søke på Aspelin Ramm prisen!

Les videre

140913FSF383-2

Boligprosjekters betydning for byliv

I januar kom Kommunal- og moderniseringsdepartementet ut med en rapport som tar for seg boligprosjekters betydning for byliv. Prosjektet drøfter hvordan utformingen av boligprosjekter påvirker samvirke med resten av byen og byens liv. Gjennom seks casestudier undersøkes kvaliteter og utformingstrekk ved boligprosjekter som er viktige for å generere byliv. En av disse casene er Infill-bygget i Dælenenggata 36.

Rapporten kan leses på Regjeringens nettsider her. Casestudiet de har gjort av Dælenenggata 36 fremkommer på s. 32.

 

Se hvordan 5 p-plasser ble til et bygg med 12 leiligheter

Sakte blir byen mer by. Som kjent er “lufta for alle”, så hvis du sykler innom  i Vøyensvingen 10 kan du bruke trykkluftspumpen som vi har satt opp utenfor til å pumpe opp dekkene dine. Det er jo noe, for det er for sent å skaffe seg leilighet her. Utsolgt. I vår nye film kan du se litt om hvordan huset ble til, på en tomt “der ingen kunne tru at nokon skulle bu.”

Oslo urban arena

Påmeldingen til årets Oslo Urban Arena har åpnet

Påmeldingen til årets Oslo Urban Arena er herved åpnet!

Oslo Urban Arena
er dedikert til å identifisere urbane løsninger knyttet til en rekke urbane temaer, blant dem entreprenørskap, smarte byer, handel, resiliente byer, musikk/mote, funksjonelle regioner, felles økonomi, multikulturalisme, infrastruktur og deltagende demokrati. Ved å koble sammen og omorganisere disse temaene, skaper Oslo Urban Arena en matrise der kompleksitet håndteres for å gi liv til forskjellige strata av nye urbane løsninger.

Billett kan kjøpes på Oslo Urban Arena sine nettsider her.

Lufta er for alle!

I våre prosjekter ønsker vi å alltid gi noe tilbake til byen. I vårt ferdigstilte boligprosjekt, Vøyensvingen 10, har vi satt opp sykkelpumper til bruk for alle i området. Værsego’ pump!

VS10 lufta er for alle
Det er kun èn leilighet igjen i Vøyensvingen 10, se prospekt.