Arealutnyttelse

bo tett

Slik skal vi bo tett sammen!

Statens Kunstfond i Danmark arrangerte i 2010 en idèkonkurranse med oppfordringen «vis oss hvordan vi skal bo tett sammen» Resultatet ble et inspirerende filmarkiv. Ta en titt her: http://www.botaet.dk/videowinners.php

Det er smart å fortette

En søt liten animasjonsfilm om fortetting og mixed use. Filmen forklarer på en enkel og underholdende måte hvordan fortetting bidrar til bærekraftig byutvikling.

 

Bjørnar leilighet kjøkken

Kunsten å få mye ut av lite

Hvordan utnytte arealene i leiligheten best mulig? Utviklingsleder for Infill, Bjørnar Johnsen slipper oss inn i sin 90 kvm leilighet på Fagerborg. Her blir det ikke sløst med kvadratmeterne. Innebygde skap, hyller som går helt opp til taket, skyvedører og flerfunksjonele møbler er noen av løsningene som sørger for premium arealeffektivitet.

Les videre

oslo den nye byen

Den nye byen

Oslo vokser i rekordfart, og utbyggingen av sentrum er det største byggeprosjektet i Norge noensinne. Men hvem blir det bygd for, og hvem har ansvaret for planene? NRK har laget en dokumentar om nettopp dette. På tiden 11:40 i dokumentaren snakkes det om fortetting og bokvalitet, og vårt prosjekt Dælenenggata 36 blir vist frem av Cathrine Vigander fra Element arkitekter.

Snurr film her: http://tv.nrk.no/program/KOID75007014/oslo-den-nye-byen

Stavangers smaleste

Er dette Norges smaleste enebolig?

Her sto det tidligere en ordinær bilgarasje. Nå holder plassen et treetasjes hus med en bredde på 3,6 meter.

Dette må være landets smalesete enebolig!

Les videre

Fortetting og infill-arkitektur


Flott filmsnutt av Nasjonalgalleriet om fortetting og Infill-arkitetkur. Bjørnar Johnsen fra Infill AS snakker om fortetting, viser frem Parkveien 5 og forteller om planene for Dælenenggata 36.

Filmsnutten er fra 2012.

Film av: Nasjonalgalleriet, NRK

arkitektenes rette element

Arkitektenes rette element

Svært hyggelig om Dælenenggata 36 i Morgenbladet

Les artikkelen i PDF her

Les videre

978x

Bygg mer by og mindre forstad

Oslo trenger opp mot hundre tusen nye boliger i årene som kommer. Hvordan skal vi klare det? Det enkle svaret er; ved å bygge mer by og mindre forstad. Men det er ikke akkurat slik utviklingen ser ut til å gå, skriver Bjørnar Johnsen fra Infill i sin kronikk i Dagbladet. Kronikken har skapt liv og røre i kommentarfeltet og kan leses her

Under Oslo Urban Arena som ble arrangert 18-19. juni stilte Bjørnar Johnsen fra Infill en del eiendomsutviklere til veggs. Hvorfor bygger dere sovebyer i sentrum?, spør han. Les «referat» fra debatten «1000 000 mye boliger» på Arkitektnytt her

Les videre

Foto: Tom Kristian Berger

Høyhus

Det er mye snakk om høyhus om dagen. Noen vil ha det, andre vil ikke ha det. En ting er sikkert; og det er at Oslo er i vekst. Vi trenger flere boliger – og det er mange fordeler ved å bygge høyt.

Høyder er i utgangspunktet bra, fordi det betyr høyere tetthet og dermed mer byliv – men det fokuseres for mye på høyder og for lite på hva som skjer på bakken. Vi mener at det viktigste er hva som skjer på gateplan blant høyhusene. Vi må ikke bli så oppslukt av høydene at vi glemmer å lage fine byrom for folk å ferdes i blant byggningene.

Hva synes du om høyhus?

Se debattinnlegg i Aftenposten for høyhus her, og et annet debattinnlegg av en som er mer skeptisk til høyhus her

Compact living: gjeldfri med minihus på hjul

Et ektepar i Oregon ville kvitte seg med boligjeld og andre «livsstilsutgifter». Løsningen ble at de solgte sitt store drømmehus, og bygde et minihus som har fått navnet hOMe.

hOMe har en flate på rundt 20 kvadratmeter. Innenfor veggene finnes det kjøkken i full størrelse med konvensjonelle hvitevarer, et hovedsoverom, store mengder lagringsrom, plass til hjemmekontor for to, smarte møbler som også tjener som oppbevaringsplass, dugelig høyde på hemsene og ikke minst et funksjonelt baderom med vask, dusj og toalett. Huset har også hjul, så de kan enkelt ta det med seg om de skulle ønske å bo på en annen tomt.

Det tok de 4 måneder å bygge minihuset. Prislappen ble på rundt 200.000 kr, da med hvitevarer, møbler og annet inventar inkludert.

Bor man på lite areal har man mindre karbonutslipp, og kjøper/forbruker kun det man trenger. hOMe er et motsvar til det forurensende forbrukersamfunnet.

De har ingen gjeld lengere, er ute av boligjaget og kan nyte livet uten store utgifter. De bruker dermed mindre tid på jobbing og mer tid på familie, venner og reiser.

side3.no har skrevet en lengere artikkel om hOMe her