Bokvalitet

Nordre gate til web

Tre inn på Løkka!

Nå skal vi gjøre Grünerløkka litt grønnere, med et boligprosjekt i Nordre gate. Her snakker vi om energiklasse A, geobrønner, grønt tak og massivtre. Bygget får et skjermet og sosialt bakgårdsområde med bed og gressfelt. De 40 leilighetene i Nordre gate 20-22 får bærekonstruksjon i massivtre i stedet for den tradisjonelle betongen. På taket får beboerne en stor felles takterrasse med planter, trær og plass til meget kortreiste grønnsaker. Bygget er tegnet av Alliance arkitekter, og de 40 leilighetene er forventet ferdigstilt i løpet av 2019.

Les mer og meld din interesse for prosjektet på www.nordregate.no.

 

D36-10-Finn-Staale-Felberg

Dælenenggata 36 (Green House) med 16 sider i Arkitektur N

Dælenenggata 36 har fått hele 16 sider i siste utgave av Arkitektur N (Nr. 7-2015).

Artikkelen kan leses i sin helhet her: Green House ArkN nr.7-15 (pdf).

«Green House i Oslo er litt annerledes: takhøyden litt større, rommene litt lysere, byggherre og arkitekt litt mer ambisiøse enn det som ofte er tilfelle i dagens markedsstyrte boligutvikling. Men hva med menneskene som bor der? Ble livet litt bedre for dem også? Kristina Ketola Bore har snakket med noen av dem som flyttet inn da det grønne huset sto ferdig for to år siden».

Artikkelen er skrevet av Kristine Ketola Bore og Cathrine Vigander fra Element Arkitekter.

 

Prisvinnende leilighet

Hvordan er det å bo i en prisvinnende leilighet?

I høst ble Element arktiekter tildelt Arkitekturprisen for Dælenenggata 36. Tidligere har Dælenenggata 36 også fått priser som «Årets Bygg 2013» og «Oslo kommunes hagepris 2014».

En av beboerne har sammen med daglig leder i Element arkitekter invitert Aftenposten inn i sin leilighet.

Les artikkelen og se bilder her.

Foto: Signe Dons

D36-10-Finn-Staale-Felberg

Arkitekturprisen 2015 tildelt Element Arkitekter for Dælenenggata 36

I går, torsdag 17. september, ble en ny, prestisjetung pris tildelt Element Arkitekter for D36.

Arkitekturprisen er helt ny og og ble delt ut for første gang under Arkitekturdagen i Trondheim. Den skal heretter deles ut annethvert år.

Vi gratulerer!

Les videre

oslo den nye byen

Den nye byen

Oslo vokser i rekordfart, og utbyggingen av sentrum er det største byggeprosjektet i Norge noensinne. Men hvem blir det bygd for, og hvem har ansvaret for planene? NRK har laget en dokumentar om nettopp dette. På tiden 11:40 i dokumentaren snakkes det om fortetting og bokvalitet, og vårt prosjekt Dælenenggata 36 blir vist frem av Cathrine Vigander fra Element arkitekter.

Snurr film her: http://tv.nrk.no/program/KOID75007014/oslo-den-nye-byen

Bonytt_D36

«Under lupen» på Dælenenggata 36

Får vi den boligkvaliteten vi fortjener? Spør Bonytt og setter D36 under lupen med spørsmålet «hva er det egentlig som er så forbilledlig med Dælenenggata 36»?

Les artikkelen i pdf her

Les videre

Morbenbladet _ visningsbilde

Boligkvalitet anno 2014

Boligen er kanskje det viktigste rommet mennesker oppholder seg i, likevel er mye av boligene som blir bygget for dårlige. «Folk fortjener mye bedre», uttaler Morgenbladets arkitekturkritiker Gaute Brochmann.

Hvem har «skylda»? I dagens Morgenbladet blir arkitektene stilt til veggs, og vi hiver oss med på debatten.

Se oppslaget i pdf her

Les videre

arkitektenes rette element

Arkitektenes rette element

Svært hyggelig om Dælenenggata 36 i Morgenbladet

Les artikkelen i PDF her

Les videre

Top 10 smart cities

Cities in motion-indexen måler fremtidig bærekraft i byen og livskvalitet til innbyggerne. Oslo er blant topp ti i denne undersøkelsen. Way to go Oslo! Sjekk ut alle byene og rankingen her: http://citiesinmotion.iese.edu/indicecim/

IS TopCities ENGT

Compact living: gjeldfri med minihus på hjul

Et ektepar i Oregon ville kvitte seg med boligjeld og andre «livsstilsutgifter». Løsningen ble at de solgte sitt store drømmehus, og bygde et minihus som har fått navnet hOMe.

hOMe har en flate på rundt 20 kvadratmeter. Innenfor veggene finnes det kjøkken i full størrelse med konvensjonelle hvitevarer, et hovedsoverom, store mengder lagringsrom, plass til hjemmekontor for to, smarte møbler som også tjener som oppbevaringsplass, dugelig høyde på hemsene og ikke minst et funksjonelt baderom med vask, dusj og toalett. Huset har også hjul, så de kan enkelt ta det med seg om de skulle ønske å bo på en annen tomt.

Det tok de 4 måneder å bygge minihuset. Prislappen ble på rundt 200.000 kr, da med hvitevarer, møbler og annet inventar inkludert.

Bor man på lite areal har man mindre karbonutslipp, og kjøper/forbruker kun det man trenger. hOMe er et motsvar til det forurensende forbrukersamfunnet.

De har ingen gjeld lengere, er ute av boligjaget og kan nyte livet uten store utgifter. De bruker dermed mindre tid på jobbing og mer tid på familie, venner og reiser.

side3.no har skrevet en lengere artikkel om hOMe her