Fortetting

bo tett

Slik skal vi bo tett sammen!

Statens Kunstfond i Danmark arrangerte i 2010 en idèkonkurranse med oppfordringen «vis oss hvordan vi skal bo tett sammen» Resultatet ble et inspirerende filmarkiv. Ta en titt her: http://www.botaet.dk/videowinners.php

Det er smart å fortette

En søt liten animasjonsfilm om fortetting og mixed use. Filmen forklarer på en enkel og underholdende måte hvordan fortetting bidrar til bærekraftig byutvikling.

 

oslo den nye byen

Den nye byen

Oslo vokser i rekordfart, og utbyggingen av sentrum er det største byggeprosjektet i Norge noensinne. Men hvem blir det bygd for, og hvem har ansvaret for planene? NRK har laget en dokumentar om nettopp dette. På tiden 11:40 i dokumentaren snakkes det om fortetting og bokvalitet, og vårt prosjekt Dælenenggata 36 blir vist frem av Cathrine Vigander fra Element arkitekter.

Snurr film her: http://tv.nrk.no/program/KOID75007014/oslo-den-nye-byen

Stavangers smaleste

Er dette Norges smaleste enebolig?

Her sto det tidligere en ordinær bilgarasje. Nå holder plassen et treetasjes hus med en bredde på 3,6 meter.

Dette må være landets smalesete enebolig!

Les videre

141124FSF100

Her skal det bygges 12 nye Infill-leiligheter

De første spadetak er tatt i Vøyensvingen 10, og vi er godt i gang med byggingen av det som skal bli et nytt Infill-bygg med 12 leiligheter på en høyde i Iladalen.

Bygget får 7 etasjer og en eksklusiv takhage til felles disposisjon for alle beboerne. På bakkeplan planlegges kunst til offentligheten, integrert i bygget.

Tomten ligger åpent til og leilighetene vil få utsikt over dalen og/eller sydover mot Oslofjorden. Bygget ligger inntil gavlen på en uavsluttet bygårdrekke og danner en komplettering av kvartalet i krysset Vøyensvingen og Claus Riis gate. Bygget fullfører derfor et ellers helhetlig nærområde.

Bygget blir ferdigstilt i løpet av høsten 2015. Om du er interessert i leilighet i Vøyensvingen 10 kan du sende oss en mail på post@infill.no så setter vi deg opp på vår interesseliste.

V10_illustrasjon til brev
Arkitekt er Reiulf Ramstad Arkitekter.

Les videre

Fortetting og infill-arkitektur


Flott filmsnutt av Nasjonalgalleriet om fortetting og Infill-arkitetkur. Bjørnar Johnsen fra Infill AS snakker om fortetting, viser frem Parkveien 5 og forteller om planene for Dælenenggata 36.

Filmsnutten er fra 2012.

Film av: Nasjonalgalleriet, NRK

Foto: Tom Kristian Berger

Høyhus

Det er mye snakk om høyhus om dagen. Noen vil ha det, andre vil ikke ha det. En ting er sikkert; og det er at Oslo er i vekst. Vi trenger flere boliger – og det er mange fordeler ved å bygge høyt.

Høyder er i utgangspunktet bra, fordi det betyr høyere tetthet og dermed mer byliv – men det fokuseres for mye på høyder og for lite på hva som skjer på bakken. Vi mener at det viktigste er hva som skjer på gateplan blant høyhusene. Vi må ikke bli så oppslukt av høydene at vi glemmer å lage fine byrom for folk å ferdes i blant byggningene.

Hva synes du om høyhus?

Se debattinnlegg i Aftenposten for høyhus her, og et annet debattinnlegg av en som er mer skeptisk til høyhus her

Gul liste må bli grønn

Gul liste må bli grønn – Skal Oslo bli tettere og mer bærekraftig, må vernestrategiene settes i spill, skriver Cecilie Klem på arkitektnytt.no. En oppfordring til vernemyndighetene om å revurdere den gule listen for å svare boligmangelen i Oslo. Les her

gul-liste-ma-bli-gronn

Det er mange bevaringsverdige murbygninger i Oslo. Her fra Seilduksgata på Grünerløkka. Bygningen på venstre side står Byantikvarens gule liste, mens bygningen på høyre side er fredet. Foto: Helge Høifødt/flickr

 

fasade-kveld_3

432 Park Avenue: Tomrom fylles med luksustårn

Manhatten er fylt med skyskrapere og høye hus, og når byens tomrom skal tettes bygges det HØYT og lukseriøst.

Bygget 432 Park Avenue er ikke beskjeden, dette blir det nest høyeste bygget på Manhatten, og en av de høyeste boligblokkene i verden. Blokken er  426 meter og har 96 etasjer som huser 126 leiligheter, treningssenter, spa, kino, konferanserom, spillrom, pianobar, restaurant osv. Leilighetsprisene varierer fra en «studio» til ca. 15 millioner norske kroner til godt over en halv milliard (!) for toppleiligheten.

Om alt går etter planen vil bygget være ferdigstilt neste år. Prosjektets nettside finner du her

kjøkken-2

Kjøkken og utsikt fra 432 Park Avenue

før

Tomten før byggestart

nå

Bygget slik det er nå

dbox_432_park_North

Lett å spotte 432 Park Avenue i rekka

D36_blogg

Vår grønne skjønne er nominert til Statens Byggeskikkpris!

Dælenenggata 36 er nominert til muligens den gjeveste prisen av dem alle, Statens Byggeskikkpris 2014. Vi er i finalen med godt selskap av syv andre bygg, sjekk hvilke her

Juryen skal på befaring til de nominerte byggene i mai og prisutdelingen er 17. juni. Spennende dette!