Parkveien 5b/c

P5 4_visning

Infill leilighet med 44% verdistigning på 3 år

Det ble en intens budrunde da den 18 kvadratmeter store Infill leiligheten i Parkveien 5 var til salgs. Leiligheten ble lagt ut for salg med en prisantydning på 2,14 millioner kroner, og ble solgt for 2,6 millioner kroner! Dette gir en verdistigning på 44% på 3 år.

Les hele saken på dn.no her

Er du også interessert i en Infill leilighet? Det er fortsatt mulig å kjøpe en Infill leilighet i vårt nyeste prosjekt, Vøyensvingen 10. Kun 4 stk. igjen. Se www.vs10.no for prosepekt og priser.

Plakettsermoni-2

Avdukning av Sundts Premie

I sommer kunne vi gledelig meddele at Parkveien 5 ble tildelt Sundts Premie. I går (torsdag 23. oktober) ble plaketten avduket!

Les videre

Fortetting og infill-arkitektur


Flott filmsnutt av Nasjonalgalleriet om fortetting og Infill-arkitetkur. Bjørnar Johnsen fra Infill AS snakker om fortetting, viser frem Parkveien 5 og forteller om planene for Dælenenggata 36.

Filmsnutten er fra 2012.

Film av: Nasjonalgalleriet, NRK

Parkveien 5 b/c. Foto: Finn Ståle Felberg.

Sundts Premie til Parkveien 5

Parkveien 5 har fått tildelt Sundts Premie. Dette er en av de gjeveste utmerkelsene et bygg kan få, og Parkveien 5 har nå blitt skrevet inn i Oslos offisielle arkitekturhistorie!

Sundts Premie er en norsk arkitekturpris. Den utdeles av Oslo arkitektforening til «en i arkitektonisk henseende fremragende privatbygning oppført på Oslo bys grunn». Prisen ble oppretta av grosserer Harald Sundt og ble utdelt første gang i 1908. Sundts premie deles ut annethvert år.

Les videre

NRK Kulturhuset

Miljø og Infill

NRK Kulturhuet og Ida Spjelkavik fra miljøorganisasjonen ZERO besøker Parkveien 5 for å se på miljøgrepene og arkitekturen. Hør på podcasten her

Parkveien5_wan

Parkveien 5 er nominert til WAN Awards 2013

Infill-konseptet Parkveien 5 er èn av ti prosjekter som går videre i WAN Awards 2013 i kategorien «Residential». Dette er en av de gjeve arkitekturprisene internasjonalt. Vinneren blir utropt i New York i Oktober. Vi er i tøff konkurranse med skyskrapere og forskjellige typer boliger verden rundt. Kryss fingrene!

Oppdatering 19. sept.: Parkveien 5 er gått fra «Shortlist» til «Highly Commended» som et av to prosjekter. Vinneren blir kåret 7. oktober. Ulidelig spennende!

Om Parkveien 5 b/c i WAN Awards
Om WAN Awards

Fasade på kveldstid

Arkitekturen for fremtiden er grønn

Vi bor tettere, bruker mindre energi, sykler og bruker arealene på flere måter – Oslo blir grønnere! Infillprosjektene viser at det er mulig å skape gode bomiljø der man minst venter det. Fortetting og transformasjon er den eneste ansvarlige måten å møte økt tilflyttning på i Oslo. Beboere i byleiligheter forbruker under halvparten av energimengden som beboere i enebolig eller rekkehus gjør. Boligprosjektet i Parkveien 5, bygget på en syv meter bred tomt mellom to bygårder blir kastet lys på av Hus & Bolig her og klikk.no her

Eirik Lyster_Galleri Infill

Eirik Lyster Vernissage – Galleri Infill

Kunstneren Eirik Lyster stiller ut sitt stykke VOYAGE i Galleri Infill. Kunsten hans er ofte beskrevet som en blanding av søtt og ubehagelig. Utstillingen står til 3.juni. Velkommen til urban skue i Parkveien 5.

Bilder fra åpningen hos Oslonights

 

Ordfører Fabian Stang overrekker Oslo bys arkitekturspris til Bjørnar Johnsen fra Infill

Vinner av Oslo bys arkitekturpris 2012
Boligprosjektet Parkveien 5 b-c. Bygget er tegnet av KIMA arkitektur og MAD – Moderne Design og Arkitektur for Aspelin Ramm Eiendom og Infill. Landskapsarkitektene var Gullik Gulliksen. – Den pionérånd og ansvarsbevissthet som er nedlagt i prosjektet fortjener særskilt oppmerksom- het, mener juryen.Les videre
Parkveien

God boligfortetting i Oslo

Oslo kommune Plan- og bygningsetaten har gitt ut en eksempelsamling på de beste fortettningsprosjektene i byen, hvor de har lagt vekt på boligprosjekter med god arkitektonisk, bruksmessig og estetisk kvalitet.

Fra forordet sakser vi;

«Oslo er en by i sterk vekst, og det forventes at befolkningen vil vokse med over 200 000 nye innbyggere, til ca. 800 000, frem mot 2030. Det er behov for å bygge opp mot 100 000 boliger i perioden 2011-2030 for å holde tritt med befolkningsveksten. En forutsetning for å redusere byens CO2 – utslipp er at en stor del av denne veksten må skje ved transformasjon og fortetting i den allerede bygde byen. En særlig utfordring er å sikre god arkitektonisk kvalitet og gode boliger og utearealer. 

Det pågår en diskusjon om hvorvidt de boligene som bygges i Oslo har høy nok estetisk og bruksmessig kvalitet. Ikke alle prosjektene som bygges svarer i like stor grad på utfordringene byen står ovenfor og har like stor arkitektonisk verdi, men det finns en rekke prosjekter som tilfører byen nye kvaliteter.»
Skrytelisten består av 20 prosjekter, hvor Infill og Aspelin Ramm står bak tre av dem med Platous’ gate 6 (s. 27), Parkveien 5b/c (s. 32) og Hausmannsgate 16 (s.34). Les rapporten her
Skjermbilde 2013-05-27 kl. 18.13.36