Takhager

Nordre gate til web

Tre inn på Løkka!

Nå skal vi gjøre Grünerløkka litt grønnere, med et boligprosjekt i Nordre gate. Her snakker vi om energiklasse A, geobrønner, grønt tak og massivtre. Bygget får et skjermet og sosialt bakgårdsområde med bed og gressfelt. De 40 leilighetene i Nordre gate 20-22 får bærekonstruksjon i massivtre i stedet for den tradisjonelle betongen. På taket får beboerne en stor felles takterrasse med planter, trær og plass til meget kortreiste grønnsaker. Bygget er tegnet av Alliance arkitekter, og de 40 leilighetene er forventet ferdigstilt i løpet av 2019.

Les mer og meld din interesse for prosjektet på www.nordregate.no.

 

D36-10-Finn-Staale-Felberg

Dælenenggata 36 (Green House) med 16 sider i Arkitektur N

Dælenenggata 36 har fått hele 16 sider i siste utgave av Arkitektur N (Nr. 7-2015).

Artikkelen kan leses i sin helhet her: Green House ArkN nr.7-15 (pdf).

«Green House i Oslo er litt annerledes: takhøyden litt større, rommene litt lysere, byggherre og arkitekt litt mer ambisiøse enn det som ofte er tilfelle i dagens markedsstyrte boligutvikling. Men hva med menneskene som bor der? Ble livet litt bedre for dem også? Kristina Ketola Bore har snakket med noen av dem som flyttet inn da det grønne huset sto ferdig for to år siden».

Artikkelen er skrevet av Kristine Ketola Bore og Cathrine Vigander fra Element Arkitekter.

 

oslo den nye byen

Den nye byen

Oslo vokser i rekordfart, og utbyggingen av sentrum er det største byggeprosjektet i Norge noensinne. Men hvem blir det bygd for, og hvem har ansvaret for planene? NRK har laget en dokumentar om nettopp dette. På tiden 11:40 i dokumentaren snakkes det om fortetting og bokvalitet, og vårt prosjekt Dælenenggata 36 blir vist frem av Cathrine Vigander fra Element arkitekter.

Snurr film her: http://tv.nrk.no/program/KOID75007014/oslo-den-nye-byen

Åpent hus i Dælenenggata 36

Rakk du ikke innom Dælenenggata under Oslo Åpne Hus i september? Fortvil ikke, vi har laget en liten film som tar deg med opp på takhagen i strålende høstsol.

Det var rundt 500 mennesker som var innom Dælenenggata 36 i forbindelse med Oslo Åpne Hus 13-14. september.

 

Det er i byen det gror

Gronnsaker takhagen
Tidligere i uken fikk vi tilsendt dette bildet av en av beboerne i Dælenenggata 36. Gulrøtter og kålrot innhøstet fra takhagen midt i byen. Mer kortreise grønnsaker får du ikke. Det er i byen det gror!

Vår på taket i Dælenenggata

Nå blir det riktig så fint på taket i Dælenenggata 36. Vår gartner, Bente koser seg med planting i dag, så nå kan våren blomstre i takt med takhagen!

blomster på taket_D36

 

NRK Kulturhuset

Miljø og Infill

NRK Kulturhuet og Ida Spjelkavik fra miljøorganisasjonen ZERO besøker Parkveien 5 for å se på miljøgrepene og arkitekturen. Hør på podcasten her

bilde1

Dælenenggata 36 er klar for salgsstart
Vi har lagt siste hånd på verket i Dælenenggata 36 med planting av grønt utenfor. Nå er vi klare for salgsstart lørdag 12. oktober. Bygget ligger i grøntdraget fra Torshovdalen mot sentrum, og er av Aftenposten blitt omtalt som et smykke i byen med sin karakteristiske grønne glassfasade. På toppen finner du en takhage med utsikt over hele Oslo. Den er delt opp i fellessone og privatområder. Perfekt for de som ønsker å dyrke men elsker å bo midt i byen. Ønsker du å kjøpe leilighet? Prospekt og priser finner du på www.d36.no.Les videre
urban-farming

Byfolk ønsker å dyrke sin egen mat

Har du en bonde i magen, men bor midt i byen? Da er du ikke alene. «Urban Farming» er en sterkt voksende trend der bakgårder, byhager og tak blir brukt som lekeplass for storbybønderne. Alternativt kan man også bruke verandaen eller blomsterbedet. Det anslås at der er 800 millioner urbane farmere på verdensplan. Det finnes 21 parsellhageområder og ca. 700 parseller i Oslo. Det står rundt 300 mennesker i kø for å få parsell i hovedstaden.

Den voksende interessen for jordbruk blant byfolk kommer av flere faktorer. Det er mye fokus på lokal og kortreist mat om dagen – det har fått en høy sosial og kulinarisk verdi. Mange vil vite hva de putter i kroppene sine, og det å kunne hente tomaten fra egen bakgård gir mestringsfølelse, samtidig som man føler seg nærmere naturen – en eksklusiv følelse i «asfaltjungelen»

Alle Infill-leilighetene blir bygd med takhager – slik at byfolk også kan få grønne fingre.

D2 har skrevet en flott og utfyllende artikkel om bybønderne her

 

Foto: Finn Ståle Felberg.

Platous gate 6