Transformasjon

Nordre gate til web

Tre inn på Løkka!

Nå skal vi gjøre Grünerløkka litt grønnere, med et boligprosjekt i Nordre gate. Her snakker vi om energiklasse A, geobrønner, grønt tak og massivtre. Bygget får et skjermet og sosialt bakgårdsområde med bed og gressfelt. De 40 leilighetene i Nordre gate 20-22 får bærekonstruksjon i massivtre i stedet for den tradisjonelle betongen. På taket får beboerne en stor felles takterrasse med planter, trær og plass til meget kortreiste grønnsaker. Bygget er tegnet av Alliance arkitekter, og de 40 leilighetene er forventet ferdigstilt i løpet av 2019.

Les mer og meld din interesse for prosjektet på www.nordregate.no.

 

bilde

Forslag til et bedre og tryggere Vaterland

Lørdag 11. oktober sto Infill ved Bjørnar Johnsen på stand på Vaterland sammen med Nicolai Riis fra MAD Arkitekter og Anne Cathrine Berger, Grete Haugdal, Anders Rødberg-Larsen, Ida Hjeltnes og Susann Jørgensen fra Arbeiderpartiet. Mad og Infill har foreslått å bygge et marked under Vaterlandsbroa og å oppgradere arealet mot elven. Dette er et vestvendt og flott uteareale med mye sol og direkte kontakt med elven og egner seg til en rekke aktiviteter som for eksempel kajakkutleie og uteservering. Bakgrunnen for prosjektet har vært å vise at det er mulig å gjøre området tryggere og triveligere med relativt enkle grep.

Kommunen har opprettet en arbeidsgruppe som vil se videre på forslaget.

Les videre

vi tror på Kvadraturen

Kvadraturen skal blomstre

Vi har sagt det før, og vi sier det igjen: vi tror på Kvadraturen!

Kvadraturen har lenge hatt et rufsete uttrykk, men nå er det flere store prosjekter på gang som vil gi Kvadraturen en ny oppblomstring!

Vi skal blant annet bygge boliger og kontorer, med kaffebar og jazzkafé på gateplan i Skippergata 22 og 26. Vi liker det i grunn litt rufsete, så vi ønsker å kombinere nytt med gammelt for å bevare noe av Kvadraturens særpreg.

Les artikkelen i Osloby om hva som er planene for Kvadraturen fremover her

Les videre

Vaterland

Et realt løft for Vaterland

Vaterland har lenge stått nedslitt og trist – og for mange har det føltes utrygt å ferdes der. Området har et stort potensiale til å bli noe helt nytt. Dette har bystyret tatt tak i ved å opprette en prosjektgruppe, «Prosjekt Vaterland», som skal se på muligheter for å bygge inn området på Vaterland under Nylandsbrua.

Planene for Vaterland er initiert av Infill arkitekter,  MAD arkitekter og engajerte Arbeiderparti-politikere lokalt og i bystyret, som Anne Cathrine Berger.

dittoslo har skrevet om «Prosjekt Vaterland». Les mer om hva som skal gjøres her og her

Les videre

Foto: Rolf Øhman

Et lite stykke New York i Oslo

I disse dager bygger studenter fra AHO i samarbeid med DogA og Bymiljøetaten i Oslo en høydepark på Sørenga bru i Bjørvika. Broen er en tilfeldig rest av en bilbru som ble revet i 2011. Å rive hele broen ville kostet 20 millioner kroner, dette har medført uenighet i hvem som skal ta regninga – og broen har stått halvrevet, grå og trist.

Heldigvis finnes det mennesker med gode ideer og gjennomføringskraft. Broen har blitt transformert til noe man kan bruke og ha glede av. Dette er flott både i et klima- og et byutviklingsperspektiv. Tiltaket er inspirert av High Line i New York, der en gammelt jernbanesport på Manhatten er blitt gjort om til en park.

Videre håper DogA at de får bygge en trapp ned til Middelalderparken, og at bruen kan videreutvikles til en ferdselsåre mellom Middelalderparken og Ekebergparken.

Hvordan New York ble transformert til en gå- og sykkelby


Nok en inspirerende forelesning om byutviklingen i New York, denne gangen av Janette Sadik-Khan om  hvordan New York har blitt en gå- og sykkelvennlig by.

Bygningsmassen seiler videre…
Tiden går, og bygningenes funksjon henger ikke alltid med. Der det før var nødvendig med en stor hall for å skape strøm til Oslo Sporveier, er ikke det lenger nødvendig. Derfor har blant annet transformatorstasjonene transformert seg i løpet av de siste 20 årene. Men det samme gjelder jo også for fabrikker og produksjonslokaler. Det […]


Fasade

Hausmanns gate 16

Ting tar tid, de tar ikke plass…

Gjennom 30 år har Gary Cheng bodd i den samme leiligheten. Se denne presentasjonen om hvordan den har utviklet seg, eller snarere hvordan han har utviklet den.

Smarte ting å gjøre, for å få plass til flere

Hvordan kan vi få plass til flere mennesker i byene, uten at det blir overbefolket og overfyllt? Kent Larson viser hvordan sammenleggbare biler og leiligheter som forandrer seg kan være én måte å skape opplevelsen av byene våre til å minne mer om gamle dagers landsbyer.