Våre prosjekterVi vil gi noe tilbake til byen

Dælenenggata 36

Kategori: Boliger
Arkitekt: Element arkitekter AS
Landskapsarkitekt: Gullik Gulliksen
Areal: 1.750 kvm
Leiligheter: 21
Ferdigstilt: Oktober 2013
Utmerkelser: Arkitekturprisen 2015, Årets bygg 2013, Oslo kommunes hagepris 2014, nominert til European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2013
Salgsside: Her

Langs et grøntdrag fra Torshovdalen mot sentrum – midt mellom Rodeløkka og Grünerløkka – ligger et bygg uten sidestykke. Tomten er nemlig inntil en gammel branngavl og et restareal der ingen kunne tru… Nok et eksempel på at det finnes gode løsninger for nye byboliger, midt i byen.

Her er det bygd 21 leiligheter, fra 29 til 82 m2, med felles takhage. Utsikten fra takhagen er ‘breathtaking’. Hvem skulle trodd at man kan få fjordutsikt herfra? I innredningen er det lagt vekt på smarte løsninger, kvalitet i kjøkken og garderober, samt effektive planer som gjør at man får mye igjen for de kvadratmetrene man velger å bo på.

Kunstfasaden er designet av Element arkitekter og utviklet i samarbeid med Modum Glassindustri og Uppe. Den består av tre lag glass med kunsttrykk på. Tilsammen gir det en virkning omtrent som om et løvverk filtrerer lyset.

Element arkitekter er et kreativt studio som utfordrer grenselandet mellom arkitektur, design og kunst. Deres mest kjente prosjekt er kanskje Lærernes Hus I Oslo, også kjent som Smykkeskrinet. De har også tegnet Platous gate 6 for Infill.

 

Daelenenggata36

Fjordutsikt herfra?