Våre prosjekterVi vil gi noe tilbake til byen

Skippergata 22-26

Kategori: Bolig, kontor, servering
Arkitekt: Infill
Areal: 4.500 kvm (fordelt på to bygårder)
Leiligheter: 40
Ferdigstilles: 2016-2017

Vi tror på Kvadraturen! Denne bydelen er en av de mest spennende og vakreste i Oslo. Beliggende mellom Bjørvika og Rådhusplassen blir det ikke mer sentralt. Skippergata 22-26 ligger 200 meter fra Oslo Sentralstasjon, Norges største og viktigste transportknutepunkt.

Bygården i Skippergata 22 er fra 1888 og er regulert til Spesialområde Bevaring og er en skikkelig perle blant forretningsgårdene i Kvadraturen. Her har Tjersland rørleggere holdt til i over hundre år. Butikken på hjørnet har vært et kjært innslag i byen og mange har vært innom og fått seg en ny vask til badet eller ny badematte til gulvet. Da familien Tjersland bestemte seg for å legge ned tok de kontakt med Infill for å høre om vi var interessert i å kjøpe eiendommen og utvikle den med høy kvalitet, og med respekt for Tjersland navnet. Per dags dato leies Skippergata 22 ut fra 2014-2016 som et midlertidig kulturhus med en rekke spennende og kreative bedrifter.

Skippergata 26 er en forretningsgård fra 1879, og er på gul liste. Bygget er i tre etasjer + loftsetasje og brukes i dag som cafè og kontorer.

I begge bygårdene planlegger vi et transformasjonsprosjekt hvor man kombinerer nytt og gammelt, boliger, arbeidsplasser og serveringssteder. Det planlegges å åpne opp mellom eiendommer og vi ønsker å skape en ny passasje gjennom kvartalet til Jernbanetorget.

Se prosjektpresentasjon fra 6. juni 2016 i PDF her.

Bildene i bildekarusellen er tatt av Finn Ståle Felberg, med unntak av siste bilde «Destiny Cafe by night» som er tatt av Trond Lindholm.